Nieuws

Nieuws

Op 17 december 2018 heeft de praktijk een ‘Vrijwillige kwaliteitstoets’ gedaan en deze met 100% score behaald.

In augustus heeft Astrid de cursus “Stemtherapie bij kinderen” gevolgd. Door de cursus weet Astrid wanneer kinderen met een hese/schorre stem logopedische behandeling nodig hebben. In de behandeling worden oefening uitgekozen die het beste bij de stem van het kind passen.

Verhuizing

Vanaf 1 augustus 2018 hebben wij een nieuwe locatie aan de Rijksstraatweg 17A (naast de Schoterbosapotheek), onze locatie Schoterbosplein 14A komt te vervallen. Onze andere locatie aan de Jan Luykenstraat 116 blijft ongewijzigd.

Nieuws

Vanaf januari 2018 is onze locatie Rijksstraatweg óók op donderdag open.

Na- en bijscholing

Dit jaar (2017) heeft Astrid Vossen de cursus ‘Complete Vocal Technique in de logopedische behandeling’ gevolgd. In deze cursus leerde zij nieuwe stem- en zangoefeningen om mensen met stemproblemen nog beter te kunnen helpen. De oefeningen zijn ook effectief voor hulpvragen omtrent zingen.

Na- en bijscholing

Symposium ‘Passie voor Stem’
Onze collega Astrid Vossen heeft begin maart een dag vol lezingen en workshops over de stem gevolgd. Het symposium genaamd ‘Passie voor Stem’ stopte een aantal onderwerpen aan die van belang zijn bij stemtherapie, zoals cognitieve gedragstherapie, mentale spanningen en de relatie tussen logopedist en cliënt.

Cursus PROMPT
Elisabeth Hein, Hinke Leijenhorst en Maartje Sypkens hebben de cursus PROMPT gevolgd om kinderen en volwassenen met een motorische articulatiestoornis te kunnen helpen.

Fusie

Vanaf 1 januari 2017 werken Logopedie Groep Haarlem Noord en Logopedie Catharina onder één naam verder: Logopedie Groep Haarlem Noord.

Er zijn twee praktijklocaties en twee nevenvestigingen gevestigd in Haarlem Noord. Hier zijn vijf enthousiaste logopedisten werkzaam die kinderen en volwassenen behandelen.

Kwaliteit

Vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie

Op 25 september 2015 heeft Logopedie Groep Haarlem Noord de vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie behaald! Wij wilden deze toets vrijwillig aangaan om er achter te komen op welk niveau de praktijk nu staat. Wij kregen inzicht in het kwaliteitsniveau van Logopedie Groep Haarlem Noord in de breedste zin van het woord zoals privacy van cliëntgegevens, de kwaliteit van de dossiers, effectiviteit van behandelingen, de praktijkinrichting en organisatie. De Kwaliteitstoets werd uitgevoerd door auditors van een onafhankelijke auditbureau . De werkwijze bleek van een hoog niveau want de toets werd met een 100% score behaald. Wij zijn trots op dat Logopedie Groep Haarlem Noord nu ook officieel erkend is als kwaliteitspraktijk.

Kwaliteitsregister Paramedici

Wij zijn allemaal geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Waarom deze herregistratie? Negen paramedische beroepsverenigingen waaronder de NVLF, hebben het Kwaliteits-register Paramedici opgezet met steun van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het doel van registratie is het herkenbaar blijven als paramedicus en logopedist, het stimuleren van kwaliteitsbevordering en het zichtbaar maken van specifieke deskundigheid aan het publiek en verzekeraars.

Klanttevredenheid

Waardering

Over het afgelopen jaar zijn wij door de uitbehandelde cliënten gewaardeerd met gemiddeld een 8,9! Wij doen ons werk met passie en proberen goede zorg op maat te geven. Het is heel fijn om daar zo een mooie waardering voor te krijgen.