Skip to main content

Zwerfboekenstation

(Voor) lezen is leuk en belangrijk voor uw kind. Het prikkelt de fantasie en geeft een moment van rust en ontspanning. Bovendien stimuleert het de taalontwikkeling! Door het (voor)lezen van boeken maak je kennis met nieuwe onderwerpen en nieuwe woorden. Waarom voorlezen een goed idee is, kunt u ook op de volgende website lezen https://www.kinderboeken.nl/inspiratie/10-redenen-waarom-voorlezen-een-goed-idee-is/

Om hierbij aan te sluiten, hebben wij een zwerfboekenstation gemaakt in de wachtruimte op de praktijk. Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen.

Heeft u nog boeken die niet meer gelezen worden thuis? Wij zijn vooral op zoek naar boeken voor kinderen van 0-6 jaar. U kunt deze afgeven bij uw logopedist en wij voegen deze toe aan het station.