Skip to main content

Cursus Met Taal Vooraan

In de cursus van MTV (Met Taal Vooraan) komt de logopedist op de groep om de Pedagogisch Medewerkster (PM-er) te coachen in het stimuleren van de taal van de peuters. Op deze manier kunnen ernstige taalachterstanden voorkomen worden en vind vroegtijdig signalering plaats.

Na de kennismaking volgt een traject van ongeveer 9 weken. Tijdens dit traject worden doelen gesteld om vervolgens op de groep begeleid te oefenen met de Pedagogisch Medewerkers. Bij het begeleid oefenen wordt de PM-er gecoacht, gefilmd en geëvalueerd op de groep.

Uit onderzoek blijkt dat na het traject de PM-er in staat is om de taal uitlokkende strategieën blijvend toe te passen. Op deze manier kan de PM-er de interactie met het kind positief beïnvloeden. De PM-er kan een taalverrijkende omgeving bieden aan de kinderen op de groep.

Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop waarin de interactie uitlokkende strategieën en taaluitbreidende strategieën aan bod komen bij ons aan te vragen.

Interesse in de cursus of workshop? Stuur een bericht via het contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..