Nieuws

Nieuws

Maartje Sypkens is op 17 augustus j.l. bevallen van een gezonde zoon. Moeder en kind maken het goed.

Vanaf juli 2020 hebben wij een nieuwe collega in de praktijk: Lois van Gils. Zij is op dit moment waarneemster voor Maartje Sypkens.
Lois werkt op maandag, woensdag en donderdag in de praktijk.

Vanaf juli 2020 is onze locatie aan de Jan Luykenstraat 116 gesloten. U kunt bij ons terecht op de volgende locaties: Rijksstraatweg 17a, SBO de Trapeze (Dinkelstraat 4) of Sint Bavoschool (Eemstraat 15).

Na- en bijscholing

In september 2019 heeft Elisabeth Hein de ‘Hanen’-cursus gedaan en kan zij nu werken volgens het ‘Hanenprogramma’. Elisabeth kan ouders nu gerichte strategieën aanleren om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Hierbij maakt zij gebruik van video-opnames, ouder-kind interactie en geeft feedback aan ouders.

Na- en bijscholing

In maart 2019 heeft Maartje Sypkens de cursus ‘Selectieve eters’ gevolgd. Door de cursus kan Maartje ondersteunen bij kinderen die een beperkte variatie aan voeding nemen en er niet snel een verwachting is dat dit zal uitbreiden. Daarnaast heeft Elisabeth Hein de opfriscursus ‘PROMPT’ gedaan om zo weer te kunnen werken volgens de meest recente inzichten.

Na- en bijscholing

Cursus PROMPT
Elisabeth Hein, Hinke Leijenhorst en Maartje Sypkens hebben de cursus PROMPT gevolgd om kinderen en volwassenen met een motorische articulatiestoornis te kunnen helpen.

Kwaliteit

Vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie

Op 17 december 2018 heeft Logopedie Groep Haarlem Noord voor de tweede keer de vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie behaald! Wij wilden deze toets vrijwillig aangaan om er achter te komen op welk niveau de praktijk nu staat. Wij kregen inzicht in het kwaliteitsniveau van Logopedie Groep Haarlem Noord in de breedste zin van het woord zoals privacy van cliëntgegevens, de kwaliteit van de dossiers, effectiviteit van behandelingen, de praktijkinrichting en organisatie. De Kwaliteitstoets werd uitgevoerd door auditors van een onafhankelijke auditbureau . De werkwijze bleek van een hoog niveau want de toets werd met een 100% score behaald. Wij zijn trots op dat Logopedie Groep Haarlem Noord nu ook officieel erkend is als kwaliteitspraktijk.

Kwaliteitsregister Paramedici

Wij zijn allemaal geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Waarom deze herregistratie? Negen paramedische beroepsverenigingen waaronder de NVLF, hebben het Kwaliteits-register Paramedici opgezet met steun van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het doel van registratie is het herkenbaar blijven als paramedicus en logopedist, het stimuleren van kwaliteitsbevordering en het zichtbaar maken van specifieke deskundigheid aan het publiek en verzekeraars.

Klanttevredenheid

Waardering

Over het afgelopen jaar zijn wij door de uitbehandelde cliënten gewaardeerd met gemiddeld een 8,9! Wij doen ons werk met passie en proberen goede zorg op maat te geven. Het is heel fijn om daar zo een mooie waardering voor te krijgen.